Diensten

van Alphen Lasservice lastechnieken

TIG Lassen

TIG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas.

Toepassing
Het toepassingsgebied van TIG-lassen is vooral hooggelegeerd staal (RVS, roestvast staal) of aluminium. Het wordt ook regelmatig gebruikt voor laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes daar de lassnelheid vrij laag is. Meestal wordt dit lasproces handmatig gebruikt; het is echter ook mogelijk het te automatiseren, waarbij zowel de lastoorts als het toevoegmateriaal worden bewogen.

MIG- MAG Lassen

MIG/MAG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten maar omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als eenzelfde soort gezien.

Toepassing
Deze lastechniek kent zeer uiteenlopende toepassingen. Hij kan zowel handmatig, semiautomatisch als volledig door een lasrobot worden uitgevoerd.

OP Lassen

Onderpoederlassen (Engels: Submerged Arc Welding), ook wel lassen met vast poeder of OP-lassen genoemd, is een lasprocedé waarbij gelast wordt onder een laag laspoeder.

Toepassing
Deze lasmethode wordt algemeen toegepast in de zware industrie (offshore, scheepsbouw, apparatenbouw en chemische industrie), voor het maken van opslagtanks, schepen en grote machines.

Elektrisch Lassen

Elektrisch lassen (ook wel booglassen genoemd) berust op het trekken van een vlam tussen de metaalelektrode en het werkstuk. Het is eigenlijk het veroorzaken van kortsluiting. Hierdoor wordt het werkstuk plaatselijk verhit waardoor een smeltbad ontstaat. De elektrode smelt ook en mengt zich met het smeltbad. Zo ontstaat de zogeheten lasrups. Booglassen met beklede elektrode is een veel gebruikte vorm van lassen. Dit omdat het enorm veelzijdig is door de vele soorten elektrodes die verkrijgbaar zijn.

Word veel in de buiten lucht gebruikt, omdat het smeltbad beschermd word door de slak. Integenstelling tot MIG of TIG lassen, deze gebruiken gas om het smeltbad te beschermen wat kan weg waaien, waardoor de las poreus word.

Foto Gallery

Onze diensten

U kunt onder andere bij ons terecht voor:

Neem contact met ons op:

Voor meer informatie over Van Alphen Lasservice kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Adres: Bosstraat 43, 6101 NW Echt
Telefoon: 31 (0)6 5183 5183
E-mail: info@vanalphenlasservice.nl